Szexshop

Ha kíváncsi vagy miféle szexuális segédeszközöket, vágyfokozó ketyeréket, érdekességet kínál egy fővárosi szexshop, akkor olvass tovább. A személyes teszteléstől mi ugyan eltekintettünk, de okosabbak lettünk, és még jól is éreztük magunkat. Szexshopban nézelődni olyan, mint egy jó előjáték: egy mérsékelt szexuális izgalomba kerül az ember, hacsak nem túlzottan gátlásos.
A barátnőmmel estefelé tévedünk be a belvárosi szexshopba, és bár ínség idején nem számítunk őrületes tülekedésre az üzletben, szerencsénkre egy-két nézelődőkön kívül tényleg semmi sem tereli el a kedves és készséges kiszolgáló fiú figyelmét. Egy kiszolgáló hölgy is van az üzletben. Ez akár jó hír is lehet azoknak, akik eddig azért nem mertek benyitni egy-egy ilyen shopba, mert féltek a jelenlevőktől, és kínosan éreznék magukat, ha mások előtt kellene tanácsot kérni vagy csak úgy nézelődni.
A fiatalember rendületlenül nyitogat vitrint, bont csomagot, és válaszolgat a témában mindenben jártas. Megtudjuk: szexuális nyitottság ide, túlbuzgóság oda, a kenyér és a munka előbbre való, és mivel utóbbiakból egyre kevesebb jut a honpolgároknak, bizony az üzlet forgalma is megérezte a válságot. Persze szezon előtt járunk, tavasszal és nyáron azért sűrűbben csilingel a kassza, és a jó idővel a szexuális kalandozó kedv is szárnyra kap.

dvd-pornofilmek-hatalmas-valasztekbenLátogatásunk célja elsősorban az, hogy feltérképezzük, mit kínál a szexshop, a hatalmas DVD-választék nem játszott, mely portékák, segédeszközök fontosabbak, és ezeket kik vásárolják. Mert nem titok ugyan, hogy a vibrátorok eladási mutatói igen jók, az azonban ritka, hogy egy nő csak úgy egymaga besétáljon vásárolni. Az üzletet javarészt férfiak keresik fel, de a párban érkezők száma jelentősen nőtt az utóbbi években („pasival vásárolni jobb, nyugodtabb, kevésbé érzik kínosnak”). Bár a szexshop kínálata – a vásárlók nemétől függetlenül – a segédeszközök terén zömmel a nőket célozza, mi a férfiaknak szánt holmikat tekintettük meg elsőként.Kalauzunk azt mondja, a férfiaknak igazából kevés használható holmit tud ajánlani, amik vannak, azokat sem kapkodják el. Nem ritka ugyanakkor, hogy legénybúcsúra, szülinapra, céges istenhozzád alkalmával efféle, humoros ajándékkal kedveskednek egymásnak férfiak.

muvagina-cyber-anyagbolMűvagina
Elsőként egy művaginát van szerencsénk közelebbről megvizsgálni. A tenyérnyi nagyságú, hússzínű műanyag már megtekintve sem túl vágyfokozó, tapintásra meg még annyira sem. A puha, szilikonos matéria keményebb a szerintünk valósághűnél, talán a „bejárata” is egy kicsit szélesebbre lett szabva, és sokáig mustrálgatjuk, míg egyáltalán el tudjuk képzelni, miféle testhelyzetben lehet kényelmes és igazán kielégítő a használata. Igazából egy szappandarabra emlékeztet – sehol egy odafestett szőrpihe: brazil waxing, ahogy a nép nevezi. Nem kap túl jó kritikát a pult túloldaláról sem, de van nagyobb, szélesebb kiszerelés is (ha viccelődni akarnánk, azt mondanánk, hogy jobb a markolata) – a „túlvégen” hosszas bejárattal a pénisznek, amit egyfajta lufiszerű nyúlványként tessék elképzelni. Erről már inkább el tudjuk képzelni, hogy végső esetben valaki előveszi az éjjeliszekrény alsó fiókjából, bár a kiképzését még mindig nem érezzük igazán megtévesztőnek, hiába tapogatjuk hosszú percekig. Túl kemény, semmiképp sem a legmagasabb igényeket kielégítő darab.

Guminő
Persze az életnagyságú illúzió sem késlekedik soká. A szexshop pultja mögötti alsó polcról hamar előkerül a „kiabáló” guminő: egy festett szőke, szép O hangot formázó, dús ajkakkal. Sajnos felfújni nem volt mód, de megtudtuk: a szájnyíláson kívül vaginálisan és análisan is behatolhat a műanyag, középmagas leányzóba, aki kedveli az ilyesmit, de az öröm megháromszorozott ígérete sem emeli az egekbe a vásárlókedvet – nem sűrűn kell utánrendelni. Ha viszont már megosztjuk a hajlékunkat egy ilyen bögyös-faros kis szőkével, könnyedén tisztíthatjuk egy-egy aktus után, vagy – erre mi nem is gondoltunk – néhányan még a műanyagot is műanyaggal érintik: az óvszerhasználat imigyen is népszerű (higiénikus, és a takarítással sem kell bajlódni aztán). Összehajtva kábé földrajzkönyv nagyságú, és akiknek nem esetei a szőkék, van barna menyecske is, sőt egy gigantikus mellekkel felturbózott afroamerikai műanyag sorstárs bájai is csábítanak a vitrin mögül.

Vibrátoros péniszgyűrűt
nézünk aztán, ez már igazán népszerű árucikk – nő és férfi örömét egyszerre szolgálja. A nyújtható, rugalmas kis karikára, amelyet egészen a pénisz tövéig kell húzni, minivibrátor van szerelve, így a folyamatos csiklóizgatás is biztosítottnak tűnik az aktus során, és az erekció is tovább fenntartható. Idegenvezetőnk azt mondja, ha a gyűrűn a heréket is átbújtatják (amely enyhén elszorítja azokat), a magömlést is kiválóan lehet „szabályozni”, azaz késleltetni a segítségével. A sima péniszgyűrű például kizárólag erre alkalmas: a nyakkendőre emlékeztető kis holmik a szivárvány minden színében kaphatók.

peniszre-valo-szexkellekekPéniszpumpát
is megcsodáltunk közelről: már maga a fotó is valamiféle gyárlátogatást idéz. A vákuumos készülék hengerformájába kell helyezni a péniszt, aztán kiszippantani a pumpa segítségével a levegőt, így a beáramló vér erekciót idéz elő, a kellő keménység után pedig egyszerűen csak le kell venni a készüléket. Urban legend, mondja a szexshop eladója, de állítólag a rendszeres használat méretnövelő. Érdeklődünk, vajon mennyire „publikus” párkapcsolatban egy-egy ilyen pumpálós kis előjáték: kalauzunk szerint a tartós párkapcsolat elbírja, hogy szerelmeskedés előtt a partner szeme láttára szippantsunk ki levegőt és pumpáljunk vért a megfelelő helyre.

Vibrátorok
Elérkezünk a (potenciális) hölgyvásárlók termékarzenáljához. Hely híján csak ennyit mondhatunk: vibrátor mindenféle formában, színben és méretben – leginkább az ár és az anyag dönt, illetve a különféle extrák, hogy ki, melyiket viszi. Emberünk a rugalmasabb anyagú, „sima” vibrátort szokta ajánlani: nagyjából átlagos méret, hossz és szélesség jellemzi, a mutatott halványrózsaszín műpéniszen gyengéden még erek is kirajzolódnak. Egyes vásárlóknak azonban, mint megtudjuk, épp az számít, hogy a legkevésbé se legyen életszerű a szexuális segéd: ha már ilyesmihez nyúlnak, akkor az a külsejében is játékosságot tükrözzön, legyen különleges és akár extrém. Látunk hajlított fejű, zenélő, neonszínű holmikat, de herével ellátott vagy akár piramisszerűen csúcsosodó vibrátorokat is. A delfint formázó csiklóizgatóval is megtoldott műpénisz például, amelyet megtekintünk, mélylila, belül pedig további, rezgő-mozgó golyók hivatottak a még bombasztikusabb élvezetet elősegíteni. Kérdésünkre azt a választ kapjuk, hogy párkapcsolatban élők sokkal sűrűbben és bátrabban használnak vibrátort, mint egyedülálló nők.

vibrator-gesagolyo-noi-segedeszkozokHüvely- vagy más néven gésagolyók
szemléjével folytatjuk – választékban itt sincs hiány. Az általunk kézbe vett darab már-már puritánnak tetszik, a hüvelybe felhelyezhető két golyócskában, a külső burok alatt további golyók mozdulnak, amelyek így mozgás közben nemcsak izgatóak, de izomerősítők is egyben (rákérdeztünk: használata hintaszékben ideális). Az eltávolítást, a tamponhoz hasonlóan, madzag segíti. Megtekintünk még egészen apró minivibrátorokat is: ezeket elsősorban csiklóizgatásra használják, külsejükben leginkább fényesre csiszolt töltényhüvelyre emlékeztetnek, és roppant kelendőek. „Masszírozgatásra, játékra bárhol és bármikor alkalmasak, a külsejük alapján beazonosíthatatlanok, a használatuk pedig szinte láthatatlan.” A felcsatolható műpénisz – szintén tekintélyes a kínálat – természetesen férfi és női partnerrel egyaránt használható, állítólag kifejezetten élethű élmény: állítható derékmérettel készítik, olyan, mintha csak egy övet csatolnánk fel. Van belőle nemcsak vibrátoros, de úgynevezett duplaágú is: azaz elöl-hátul egy-egy pénisz nyúlik ki (a felcsatoló felé kisebb, a másik irányba nagyobb). Állítólag leszbikus kapcsolatok egyik közkedvelt játékszere, bár a külseje láttán, mit tagadjuk, mosolyra húzódik a szánk.

bilincsBilincs
Végül, mintegy levezetésképpen, bilincseket nézegetünk (kiderítjük, hogy az ostor például nem menő, sőt dominacuccokat vagy egyéb, szexinek címkézett szereléseket sem sűrűn vásárolnak ebben a szexshopban): az általunk megtapogatott, rózsaszín, szőrös, plüssbevonatú kis ékszer veszélytelen játék, viszont egyre népszerűbb. Ma már előírás, hogy minden ilyen eszköz biztonsági nyitóval legyen ellátva, tehát ha a társunk bosszúból kihajítja az ablakon a bilincs kulcsait, akkor sem maradunk az ágyhoz csatolva. Hanem például a társunkat hajítjuk ki az ablakon a kulcsok után, és a fiók mélyéről előhalászott vibrátorral tesszük színesebbé az estét.

Vélemény, hozzászólás?