Barátnőjére akarta kenni balesetét Stohl András

stohl_baleseteÉlettársára, Ancsikára akarta kenni balesetét Stohl András (43). „Szia, Drágám! Karambolom volt! Te vezettél!” – enynyit mondott információink szerint a telefonba párjának a műsorvezető, aki tegnap a gyanú szerint súlyos autóbalesetet okozott. Az RTL Klub sztárja szemtanúk szerint erősen ittas állapotban, két autóval frontálisan karambolozott. A baleset hajnali 4 óra körül történt Budapest és Fót között. „Annyit láttunk, hogy egy fekete Subaru átjön a mi sávunkba, és belénk csapódik” – idézte fel a félelmetes pillanatokat Kaincz Ibolya (48).
stohl_kocsijaban_sorA színész kocsija egy másik autóba is belecsapódott, amely szintén az oldalára borulva az árokparton kötött ki. A balesetben ketten sérültek meg, egyikük súlyosan.
„Apukám nem tudott kiszállni a kocsiból, őt tűzoltók mentették ki az ülésből” – emlékezett Ibolya. Kaincz Pált (77) combnyaktöréssel szállították az Árpád kórházba, ahol megoperálták. Egy másik szemtanú szerint Stohl alig bírt kimászni a kocsijából. A színészből állítólag dőlt az alkoholszag. „Amikor kiszállt a kocsiból, a sérültek felé igyekezett” – árulta el egy szemtanú.
– Megkérdezte hogy vannak, és hogy van-e náluk cigi!” – mondta felháborodottan a nő.
Ezután Stohl előkotorta a telefonját, és az ott lévők elmondása szerint élettársát hívta, aki kisvártatva megjelent a helyszínen. A pár helyet cserélt, Stohl ismét volán mögé ült, és hazahajtottak. Bucit otthonából állították elő a rendőrök, majd bevitték a dunakeszi kapitányságra.
„A színészt meghallgatták kollégáim, majd vért vettek tőle” – nyilatkozta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Úgy tudjuk, a színész vérében 3,8 ezreléknyi alkoholt mutattak ki az elsődleges vizsgálatok, ami igen magas érték. Stohl akár egy év börtönbüntetést is kaphat.
Stohl András szombaton az RTL Klub híradójának beismerte, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt kocsiba ült.
„Mérhetetlenül sajnálom az idős bácsit – mondta. – Én voltam a hülye. Ezzel a mentalitással nem vállalhatom az X-Faktor vezetését, nem jópofizhatok ifjú tehetségekkel. Azt, hogy színészként a továbbiakban hogyan dolgozom majd, még nem tudom, de a Nemzetiben, úgy tudom, számítanak rám.”
Már ütközött: Stohl Andrásnak már volt egy hasonló balesete. 2002 júliusában Gödöllő közelében borult fel autójával, akkor kórházba is került. Kiderült, a műsorvezető ittas volt a baleset idején. A bíróság végül 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Stohlt, és 1 év 9 hónapra bevonta a jogosítványát.
A történet: A belvárosi kávéházban annyit ivott a színész, hogy mindenki látta, ennek nem lehet jó vége. De hiába beszéltek, Stohl közölte, ő így is kiválóan vezet. Tévedett… A Bors birtokába jutott információk szerint Stohl András a balesetet megelőzően egy társasággal ivott és mulatott egy budapesti belvárosi népszerű művész-találkozóhelyen. Andrásék a Nemzeti Színházban futó, A park című darab pénteki előadása után tértek be a kávézóba, és úgy tudjuk, órákat töltöttek ott.
A hírek szerint Stohl annyi alkoholt ivott, hogy többen – köztük a bár egyik tulajdonosa is – figyelmeztették hazaindulása előtt, hogy ne üljön a volán mögé, mert részeg. Stohl azonban csak legyintett az intő szóra, és azt válaszolta: ő ebben az állapotban is kiválóan vezet. Tévedett, hiszen – mint ismeretes – szombaton hajnali négy körül, a fóti úton a szemközti sávba áthajtva két autóval karambolozott, majd a szemtanúk szerint elhagyta a baleset helyszínét. Előtte még kért egy cigit, majd segítségül hívta élettársát, akit a jelenlevők szerint arra akart rábírni: vállalja át, hogy ő vezette az autót.
A két kocsiban összesen heten ültek: az egyikben öt fiatal utazott, egyiküket zúzódásokkal és agyrázkódással szállították kórházba, Mirabella – az autó egy másik utasa – azonban inkább lelkileg tört össze. Még tegnap is a történtek hatása alatt volt.
– Rosszul vagyunk, nagyon rosszul. Megviselte a lelkemet ez a baleset, a barátnőm pedig azóta folyamatosan zokog. Nem szeretnék már beszélni erről – mondta elgyötörten Mirabella a Borsnak.
A másik kocsiban egy hetvenhét éves férfi combnyaktörést szenvedett, lánya, Ibolya könnyebben sérült. Ők tegnap is határozottan kijelentették, hogy mindenképpen perre akarják vinni az ügyet.
– Édesapámat két és fél órán át műtötték, infúziót kap, hetvenhét éves, lehet, hogy a combnyaktörés után nem is fog már járni… Rajtam most jön ki az egész, még mindig fáj a mellkasom, eltört a kisujjam és nagyon fáj a kezem is, tetanusz injekciót kaptam és kötözésre kell járnom – panaszolta Ibolya.
Stohl a baleset után bezárkózott fóti otthonába. Olyannyira eltűnt, hogy szombaton nem ment el Székesfehérvárra, ahol egy vöröskeresztes rendezvény műsorvezetője lett volna. András nem is jelezte a szervezőknek, hogy távol marad… Tegnap fóti házában kerestük, de a csöngetésre senki nem nyitott ajtót, a telefonját azonban felvette. Nyilván ügyvédje tanácsára érdemben nem nyilatkozott.
– Ne haragudj, nem mondhatok semmit – nyögte ki egy nagy sóhaj kíséretében, ám előző este az MTI érdeklődésére a következőt mondta:
– Hibás vagyok, és megérdemlem, hogy ezek után széttépjenek az újságok, illetve hogy az emberek azt gondolják rólam: borzalmas alak vagyok.
Úgy tűnik, a Nemzeti Színház ennek ellenére sem fordul el Andrástól, a jelenlegi hírek szerint ugyanis nem maradnak el azok darabok, amelyekben játszik. Színházbeli kollégái is szolidárisak: komolynak és nehéznek tartják a fennálló helyzetet, ám megkeresésünkre nem akartak nyilatkozni. Csakúgy, mint RTL klubos kolléganője, Ördög Nóra, akivel az ősszel induló X-Faktort vezette volna. Helyette új műsorvezetőt kell találnia a csatornának.
Kirakták a sorozatból: Stohl András lemondott az RTL Klubon induló, X-Faktor című tehetségkutató műsor vezetéséről, a Duna Televízió pedig kirakta a Tűzvonalban című sorozatból. Bordás Attila őrnagyot más fogja alakítani.
– A figura marad, szereplőcsere lesz – mondta Herczeg Dóra, a Duna Televízió sajtófőnöke.
A produkció jövő héten közöl részleteket a várható szereplőváltozásról.
Örökre ugrik a jogosítványa?
Akár örökre is elbúcsúzhat vezetői engedélyétől, aki súlyosan, bűnismétlőként vét a közlekedési szabályok ellen – tájékoztatta lapunkat Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője. – A bíróságnak lehetősége van arra, hogy a renitens szabályszegőt véglegesen eltiltsa a járművezetéstől. A mellékbüntetés többnyire szabadságvesztéssel sújtott ügyekben fordul elő. Márpedig az eddigiek alapján valószínűsíthető, hogy Stohl András ezúttal nem ússza meg pénzbírsággal, mint legutóbbi ittas baleseténél, azaz elképzelhető, hogy börtönbe kerül.

A legjobb SZEXSHOP itt! - A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt!

One thought on “Barátnőjére akarta kenni balesetét Stohl András

Vélemény, hozzászólás?