iWiW – regisztrálj és blogolj!

Felhasználási feltételek
Szolgáltatás A szolgáltatást az Info-Tech Kft. nyújtja az itt leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod ezeket.A szolgáltatást csak saját felelősségedre használhatod. Felelős vagy a felhasználói neveddel végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszavad biztonságban tartásáért. A blogodra vonatkozó felületeken kívül nem módosíthatod a iwiw.tw rendszer megjelenését, működését. Az erre vonatkozó kísérletek is kizárást és egyéb jogi következményeket vonhatnak maguk után. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatás elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért.
Blogtulajdonos alatt a blogokban admin jogú tagként szereplő felhasználókat értjük (lehetnek többen is).
Tartalom
Tartalom alatt értjük a felhasználók által a szolgáltatásba felvitt összes adatot, beleértve a létrehozott blogokat, bejegyzéseket (kép, szöveg, hang, videó), blogsablonokat, kommenteket. A iwiw.tw alatt megjelenő tartalmakat a felhasználók (bloggerek és kommentezők) töltik fel és azokért ők vállalják a felelősséget, a Szolgáltató nem. A iwiw.tw alá csak olyan tartalmakat tölthetsz fel, amik nem sértik harmadik személy szerzői jogait.
A feltöltött tartalmakkal kapcsolatban feljogosítod a Szolgáltatót, hogy azokat (vagy azok részeit, kivonatait, stb.) különböző internetes oldalakon megjelenítse. A megjelenítés – lehetőség szerint – a forrás megjelölésével történik.
A fenti jogosítványra azért van szükség, hogy Szolgáltató a blogokban megjelenő tartalmakat pl. különböző gyűjtőoldalakon, promóciós felületeken (pl. blogajánlókban), más, kapcsolódó szolgáltatásban – tehát nem az eredeti blogban – meg tudja jeleníteni. A Szolgáltató nem fogja a blogodat pl. könyv formájában kiadni beleegyezésed nélkül – erre a fenti pont alapján nincs is lehetősége.
Ha nem értesz egyet valamelyik konkrét tartalmad egyik felhasználásával, kérheted, hogy a Szolgáltató távolítsa azt el az adott felületről. A Szolgáltató ezt lehetőségei szerint megteszi, amennyiben ez technikailag lehetséges. A teljes blogtartalmadra nem kérhetsz ilyen kizárást.
Tartalmaidat alapesetben minden jog fenntartásával jelenítjük meg, ha azonban ennél megengedőbb felhasználási feltételeket adsz meg blogodban (pl. Creative Commons licenc vagy public domain), akkor természetesen azok lesznek érvényesek.
A fenti jogfenntartás téged véd, azt jelenti, hogy tartalmaidat akkor sem használhatja fel más, ha azok a szolgáltatás másodlagos felületein jelennek meg. A felhasználható Creative Commons licencekről itt tájékozódhatsz: www.creativecommons.hu – ezeket egyébként a blogod beállításainál, oldaldobozban is jelezheted.
A fent említett tartalmi jellegű felhasználásra vonatkozó feljogosításon túl bármilyen, a szerzői jogról szóló törvény értelmében szerzői jogi védelemben részesülő mű feltöltésével határozatlan időtartamú felhasználási engedélyt adsz a Szolgáltatónak a tartalmak szolgáltatásban történő kezeléséhez szükséges műveletekre, azaz a művek tárolására, másolására, módosítására, terjesztésére, közvetítésére, megjelentetésére, többszörözésére, szerkesztésére, fordítására, formázására. Ezt az engedélyt Szolgáltató továbbadhatja a vele közvetlen vagy közvetett tulajdoni kapcsolatban lévő társvállalatai és szükségszerűen bevonandó alvállalkozói számára.
Enélkül nem tudnánk pl. biztonsági másolatot készíttetni a blogodról vagy posztjaidat RSS feedekben megjeleníteni.
A Felhasználó által a Szolgáltató részére a jelen Feltételek elfogadásával átengedett felhasználási engedélyeket a szolgáltatás igénybevételének megszűnése nem érinti, továbbá az átengedett felhasználási jogok kiterjednek az időközben törölt, de a szolgáltató által esetlegesen archivált tartalmakra is. Jelen feltételek elfogadásával tehát tudomásul veszed, hogy a blogod törlésekor biztonsági másolatokon, vagy egyéb helyeken –– maradhatnak tartalmaid, adataid.
Nem tudjuk garantálni, hogy az összes másolatot megsemmisítjük, hiszen ehhez pl. a biztonsági másolatokról visszamenőleg szelektíven kellene törölnünk a tartalmaidat. Tartalmaid ideiglenesen fennmaradhatnak még pl. olyan, a szolgáltatás felületéről elérhető archívumokban vagy gyűjteményekben is, amik a tartalomelemek másolataival dolgoznak (pl. blogajánlók).
Nem tölthetsz fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. Nem helyezhetsz el a blogodon az olvasó-, vagy a mi rendszerünk működését befolyásoló kódot.
Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján a Szolgáltató nem köteles a blogok moderálására, tartalmuk ellenőrzésére, szerkesztésére.
A szolgáltató csak és kizárólag tárhelyet, felületet biztosít a tartalmak elhelyezésére, azaz a szolgáltató csak „az igénybe vevő által biztosított információt tárolja (tárhelyszolgáltatás)”.
A szolgáltatás igénybevételével hozzájárulsz ahhoz, hogy amennyiben az általad elhelyezett tartalom – beleértve az általad elhelyezett hirdetéseket is – bármely vonatkozásában jogsértő vagy sérti a Szolgáltató érdekeit, akkor Szolgáltató azt jogosult törölni, akár saját elhatározásából, akár a tartalommal kapcsolatban érdekeltek kérésére.
A fentiek miatt Szolgáltató fenntartja a jogot a feltöltött tartalmak módosítására, URLjének megváltoztatására, indokolt esetben teljes törlésére.
Neked, mint blogtulajdonosnak jogodban áll a blogodhoz fűzött hozzászólásokat moderálni, törölni, de ezzel kapcsolatban nincsenek kötelezettségeid.
Reklámok Feltöltött tartalmaidban, vagy ahhoz kapcsolódóan csak olyan reklám jellegű tartalmat helyezhetsz el, ami megfelel az itt megfogalmazott szabályozásnak. Ettől csak a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével térhetsz el.A Szolgáltatás igénybevételekor hirdetési modellt kell választanod. A hirdetési modell határozza meg, hogy futhat-e általad illetve a Szolgáltató által elhelyezett hirdetés a blogodon vagy sem. Választhatsz a hirdetésmentes és a hirdetéses (megosztott felületes) blog lehetősége között, azonban a hirdetéses modell választása esetén is csak a iwiw.tw rendszer által erre a célra felajánlott felületeken helyezhetsz el reklámokat. Nem helyezhetsz el hirdetéseket például a bejegyzések szövegében, a sablonokban, a HTML vagy más, nem hirdetés típusú oldaldobozokban. A hirdetések megjelenítése a felhasználó által beállított hirdetési modell aktuális szabályai szerint történik.A reklámok elhelyezéséről, a hirdetéses rendszerrről a FAQ-ban találsz részletes információkat.
A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Reklámtv.) 3.§ k) pontja értelmében az általad elhelyezett hirdetések tekintetében reklám-közzétevőnek minősülsz, és így a reklámtörvény 23.§ (1) értelmében felelős vagy a hirdetésekért. A törvényi rendelkezések megszegésével okozott kárért felelősséggel tartozol.
Azon hirdetésekkel kapcsolatban, amelyeket te helyezel el blogodon, a Reklámtv. értelmében nyilvántartást kell vezetned a reklámok megrendelőiről.
Ha olyan blogot akarsz indítani, ami nem tartalmaz explicit hirdetéseket, viszont tartalma révén önmaga hirdetésnek minősül, ehhez a Szolgáltatótól előzetesen írásos engedélyt kell kérned. Ha olyan blogot indítasz, ami saját tevékenységedet vagy vállalkozásodat hirdeti közvetlen vagy közvetett módon, ezt be kell jelentened a Szolgáltatónak.
A fentieken kívül a Szolgáltató elhelyezhet hirdetéseket a iwiw.tw központi felületein (pl. adminfelület, kommentform, stb.).
Személyes adatok A iwiw.tw rendszerébe történő regisztráláskor legalább az emailcímedet, valamint egy választott becenevet meg kell adnod. Emailcímedet nem jelenítjük meg, és harmadik félnek nem adjuk át előzetes hozzájárulásod nélkül.
Tehát pl. spamet nem küldünk, illetve másik felhasználó nem juthat hozzá az emailcímedhez.
Az emailcímedet leszámítva az összes, regisztráció során megadott adatodat jogodban áll bármikor megváltoztatni.
A iwiw.tw használata közben a hatályos jogszabályok által megengedett módon naplózzuk webes tevékenységeid. A naplókat csak statisztikai célokra használjuk fel, és csak mi férünk hozzájuk.
A iwiw.tw használata közben a böngésződ bezárásakor sem törlődő cookie fájlokkal azonosítunk, ezzel elkerülhető, hogy minden alkalommal be kelljen lépned a rendszerbe. Ha zavar ez a működés, belépéskor ne válaszd ki a „Jegyezz meg” opciót.
Egyebek A jelen felhasználási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról értesítést kapsz a változtatás utáni első belépésedkor, illetve a iwiw.tw hírei közt.

Vélemény, hozzászólás?