Terry Richardson megalázta, szopatta, baszta a világhírű modelleket

mihalik_eniko_terry_richardsonA 44 éves Terry Richardsont ak a világhírű Pirelli naptár 2010-es évét és Mihalik Enikő magyar modellt is fotózta, aki a hírek szerint hamar jóba lett a perverz, szexmániás fotóssal.  A modellvilágban a bemutató, kifutók stresszes munkája után jól jön egy laza felfogású munka, ahol a szex, drog, környezet hatására kivetkőznek magukból a szépségipar munkásai. Most szexuális zaklatással vádolják egykori névvel és névtelenül nyilatkozgató modelljei. A divatfotós állítja, ő minden modelljét tiszteli, eszébe sem jut kihasználni őket, hiszen fényképész és modell között igazi együttműködés zajlik. Rie Rasmussen dán színésznő-rendező és Jamie Peck modell úgy véli, a túl intim kapcsolat mégiscsak túlzás.
„Csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon rosszulesnek a hamis vádaskodások. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy nap mint nap ilyen különleges emberekkel dolgozhatok. Mindig tisztelettel bánok velük, figyelmes vagyok, mert úgy gondolom, hogy a modell és köztem egy igazi együttműködés van. Mindenkinek, aki átölelt és támogatott engem, és a munkámat, nagyon hálás vagyok. Köszönöm, nagyon sokat jelent nekem” – írta weblapján vasárnap a Vogue-nak, az i-D-nek, a GQ-nak és Harper’s Bazaarnak is dolgozó divatfotós, Terry Richardson, akit egykori modelljei szexuális zaklatással vádolnak. Annak ellenére, hogy Richardson ártatlannak vallja magát, nemrég hirtelen eltűntek azok a fotók a honlapjáról, amin női mellek és fenekek társaságában látható.
Megalázza a nőket: Bár már jó ideje nyílt titok Richardson munkamódszere – apró részletekről ő is beszélt korábban -, a lavina csak most indult el egy dán színésznő-rendezőnek köszönhetően, aki azért keveredett összetűzésbe a divatfotóssal a párizsi divathéten, mert az engedély nélkül felhasznált egy képet Rasmussenről Terry World című könyvében. „Mondtam neki, hogy megalázó, amit a nőkkel csinál, és, hogy remélem tudja, csak azért dughatja meg a lányokat, mert van egy fényképezőgépe, ismert a divatvilágban, és, mert a képei a Vogue-ban is megjelennek” – idézte fel Rasmussen a párizsi divathéten elhangzott szavait a New York Postnak. Bár a Mihalik Enikővel és Lindsay Lohannel – aki pucér fenékkel pucsított – dolgozó 44 éves divatfotós elhagyta a helyszínt a színésznő osztása után, később felhívta az egykor modellkedéssel is foglalkozó Rasmussen ügynökségét, és panaszt tett.

A könyv miatt haragvó Rie Rasmussen szerint a szaftos – gruppen, leszbikus, elfeneklős – képeket készítő Richardson gyakran kihasználja modelljeit a fotózások alkalmával. „Fiatal lányokat fotóz, ráveszi őket, hogy vegyék le a ruháikat, majd olyan képeket készít róluk, amik miatt később megalázva érzik magukat.” Rasmussen szerint a modellek nem mernek nemet mondani az amerikai divatfotósnak, hiszen ügynökségük közvetítette ki őket a munkára, ráadásul túl fiatalok, hogy kiálljanak magukért. Egy másik modell, Jamie Peck Rasmussen sikeres hírverésén felbuzdulva levelet írt a The Glossnak, amiben kifejtette, Richardsonnal készített aktfotói után annyira rosszul érezte magát, hogy duplán kellett zuhanyoznia.
Tampontea Richardson módra: A hat évvel ezelőtti fotózásra Peck menstruációs ciklusának ideje alatt került sor, ezért a modell azt kérte Richardsontól, hadd ne vegye le a fehérneműjét. A modell bevallása szerint Richardson ezután arra kérte, vegye ki a tamponját, hogy játszhasson vele, és, hogy tamponteát készíthessen belőle. A divatfotós Terry nagybácsinak hívatta magát a modellel, majd egyszer csak meztelenre vetkőzött. „Meglepődni sem volt időm, már ott állt meztelenül, csak tetoválás fedte a testét, miközben akkora farokkal közelített felém, amilyet még sohasem láttam” – mondta Peck, akit addig-addig manipulált a fotós, hogy kielégítette őt.
A Jezebel szerkesztője, Jenna Sauers úgy véli, a fotós a hatalom miatt használhatja ki modelljeit. „Azt hiszem, a divatvilágban dolgozók számára Terry Richardson munkastílusa már régóta nyílt titok. A nyilvánosság előtt nem beszélnek róla, mert rendkívüli hatalma van az iparban.” Richardson korábban maga is elismerte, hogy egy-egy fotózása szexbe torkollott, de egy 2005-ös interjúban úgy nyilatkozott, a modellek saját akaratukból elégítették ki őt – írja a Ninemsn.com.
A Jezebelnélt több, egykor Richardsonnal dolgozó modell is jelentkezett saját történetével. Egyikük két évvel ezelőtt, 19 évesen vállalt aktfotózást, miután elbocsátották munkahelyéről. „Először arra kért, hogy játsszak magammal, majd egyre furcsább dolgokat akart. Azt mondta, ez nem pornó, mert csak képeket készít. Végül a kezembe nyomta a kamerát, és azt mondta, hogy akkor nekem kell lefotóznom, ahogy kielégíti magát” – írta a névtelenségbe burkolózó nő, aki végül orálisan kielégítette a fotóst.
Fehérneműfotózás lovagló pózban: A most szabadúszó modellként dolgozó Sarah Hilker 17 éves volt, amikor megismerkedett Richardsonnal a Suicide Girls partiján 2004-ben, ahol a fotós az eseményről készített képeket. Hilker végül a backstage-ben kötött ki, ahol az egyik sarokban egy vagon fehérnemű, a másikban a modellszerződések álltak. „Egyszer csak elkapta valaki a karomat, és odavitt a fehérnemű-halomhoz, miközben egy másik pasi az arcomba nyomta a szerződést. Nem kértek személyigazolványt, semmit sem kérdeztek” – írta a Jezebelnek küldött levelében Hilker, aki aztán kapott egy bugyit a próbafotózásra. Hamar otthagyta.
„Láttam, amint Richardson egy nagyon részeg lányt fotóz. A csajnak félre volt húzva a bugyija, úgy lovagolt egy pasin. Richardson az egyik kezében a kamerát tartotta, a másikkal pedig a farkát fogdosta” – írta a lány, aki látva a történteket, azonnal elhagyta a helyszínt. Így készült a Pirelli naptár

Vélemény, hozzászólás?