Templomban szopta le a pap a fiút

templomHa valamire ráillik a jelző, hogy szégyen és gyalázat, hát a következő történet bizonyosan az. Létezhet, hogy Isten házát egy felszentelt, köztiszteletben álló pap arra használja, hogy meleg fiatalemberekkel szexeljen? Mi, szerkesztők is sokáig kételkedtünk, valóban megtörténhetett-e ez a szörnyűség, ám a hangfelvételek, és az azóta tapasztalt események azt támasztják alá, hogy igen. A Blikket néhány napja kereste fel Kósa Richárd (29). Őszintén elmondta, hogy melegpornófilmekben vállal szerepeket, majd röviden összefoglalta az elmúlt hetek eseményeit, amelyeknek főszereplője L. atya (56) jászberényi esperes volt. Hosszú évtizedek óta kettős életet élt az egyházfi, aki paptársai és a hívek előtt egyaránt eltitkolta homoszexualitását. Az egyház szigorú erkölcsi szabályaival dacolva időről időre felkerekedett, és vidéki plébániájától messzire (általában Budapestre) autózva keresett alkalmi szexpartnert, pénzért. A hivatása gyakorlásában oly jámbor plébános gondosan eltitkolt magánéletében nem volt szemérmes: fiú vendégeit a templomra nyíló paplakban látta vendégül. Talán még az 550 éves történelemmel nyíló Jézus Neve ferences templomot is újra kell szentelni, hiszen a vallomás szerint Isten házának meghitt félhomályában is boldogan engedett szexuális ösztöneinek.
– Két héttel ezelőtt Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban várakoztam egy barátomra. Felfigyeltem egy emberre, aki a fiúkat nézegette, majd hozzám lépett, és megkérdezte: „Eljössz velem?” – idézte fel Kósa Richárd. A fiú, aki melegpornószínészként keresi a kenyerét, úgy döntött: jól jön egy kis mellékes pénz, ezért beült a civil ruhában feszítő pap autójába.
– Fogalmam sem volt róla, hogy ki ő, és hogy hova megyünk. Csak annyit kért útközben, hogy majd ne botránkozzak meg – mesélte Kósa.
L. atya a templom mellett állította le a kocsit, majd felvezette a fiút a paplakba, ahol sor került a homoszexuális együttlétre. Kósa szerint az esperes ekkor azt javasolta, hogy menjenek le a templomba. Így is tettek, és Kósa elmondása szerint az atya a kántor székében ülve orálisan kielégítette őt.
templom2Az esperesnek olyannyira megtetszett a fiatal fiú, hogy pár nap múlva ismét felutazott érte Budapestre. Egy rövid városligeti séta után ismét a jászberényi paplakban kötöttek ki. Dolguk végeztével beszélgetni kezdtek, ám mivel az atya nem fizetette ki, Kósa elhatározta, hogy zsebében lévő telefonjával innentől rögzíti a beszélgetést.
L. atya egyetlen pillanatra sem feledkezett meg arról, hogy titokban tartsa az egyház által tiltott homoszexualitását. A fiatalember lelkére kötötte: ha valaki kérdezi, mit keres nála, mondja azt, a csíksomlyói búcsúból ismerik egymást.
Az idillnek azonban pár napon belül vége szakadt, és L. atya a fiú utalásaiból megneszelte, hogy titka hamarosan kipattanhat. Néhány nappal ezelőtt elutazott a városból, helyettesére hagyva a papi teendők ellátását. A plébánián azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az atya jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. A Blikk is kereste L. atyát, szerettük volna megkérdezni tőle, hogy miért nem hagyta el az egyház kebelét, amikor rájött, hogy nem tud parancsolni az ösztöneinek, és ezzel súlyosan vét a papi regula ellen. Sikerült is elérnünk telefonon, ám amint megtudta, honnan keressük, magába zárkózott.
– Sajnos nem áll módomban beszélgetni. Viszonthallásra! – tette le azonnal a telefont.
Az Egri Főegyházmegye érseki irodaigazgatójától azt szerettük volna megtudni, hogy éri-e szankció a jászberényi esperest megbotránkoztató viselkedéséért. Ficzek László azonban – bár nem tűnt meglepettnek – sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az atya eltévelyedését.
A jászberényi plébánia hitoktatója, Taczman Andrásné ugyanakkor elmondta: ha az egyházon belül ilyesmi kitudódik, áthelyezés vagy súlyosabb szankciók is szóba jöhetnek.
– Mint lelkipásztorral tökéletesen meg voltunk vele elégedve, a magánügyeiről viszont nem tudtam – mondta a hitoktató. – Sok hívő jár a templomba, L. atya papi tevékenységére nem lehet panasz. Kérdés, hogy ez elegendő vigasz lesz-e a papjában csalódott nyájnak.
Részletek a titkos hangfelvételből:
– Kezdettől fogva tudtam, hogy meleg vagyok – hallatszik, amint a pap mesélt a fiúnak. – Már öt-hat éves koromból vannak olyan emlékeim, hogy tetszett ez a fiú, vagy jó volt vele lenni…
– És rólad nem is sejti senki a templomban? – kérdezte Kósa.
– Remélem, hogy nem… vigyázok nagyon – felelte az atya.
– De Isten csak nem büntet meg ezért, hogy meleg vagy!
– Ő teremtett ilyennek, attól még lehet valaki tisztességes és rendes – adott magának felmentést az esperes.
A közel félórás, homoszexuális utalásokkal tarkított beszélgetésnek L. atya azzal vetett véget, hogy indulnia kell megtartani az esti misét.
– Nem is jövök vissza, csak körülbelül negyed nyolckor – mondta a pap.
– Ha nem jön a vendéged, együtt alszunk? – tette fel a kérdést alkalmi partnere.
– Én szeretném… minden percet kihasználnék – búgta a lelkipásztor.
Szégyenpadon a lelkészek
Rád:
– Perverz SMS-sel zaklatott a helyi plébános, pénzt ajánlott, hogy szájába vehesse a nemi szervem – állította a Blikknek M. Zoltán (19). A megvádolt lelkipásztor, M. Ferenc nem tagadta, hogy az ominózus üzenet az ő telefonjáról származik, de mint mondta: nem ő írta. Zoltán rendszeresen ministrált a plébánosnál, a fiatalember szülei rendkívül felháborodtak az eseten, és a települést is megosztották az események. Utóbb többen is jelezték, hogy hasonlóan közeledett feléjük az atya. A plébános úgy vélte: rosszindulatú összeesküvés áldozata lett, ám végül elbocsátották.

Törökbálint:
Egy volt lelkész, S. Zsolt Sándor (37) azzal a váddal állt bíróság elé, hogy saját kisfiát szexuálisan zaklatta. A vád szerint a férfi 2005 márciusa és májusa között több alkalommal követett el szem­érem elleni erőszakot saját 3 éves fián. Az orvos szakértői vélemények alátámasztják S. beteges hajlamait. A kisfiúval pszichológus foglalkozott, hogy elfelejtse a borzalmakat. A volt pap azóta megnősült.

Boston:
– Az eddigi legnagyobb homoszexuálisbotrány kipattanása után kiderült, hogy pedofil papok mintegy 400 esetben gyaláztak meg fiatalokat. A legtöbb vád a bostoni főegyházmegye bíborosa ellen irányult, aki állítólag fedezni próbálta John Geoghant, habár tisztában volt bűnösségével. Utóbbi gyermekeken elkövetett erőszak vádjával ítélték el, ám a bíboros áthelyeztette egy új plébániához, és így lehetővé tette, hogy ismét gyerekek közelében lehessen, s mint kiderült, erőszakot kövessen el rajtuk. (Bors)
Hallgasd meg, hogyan flörtölt a pap és Ricsi: