Lábujjszopás: perverzió vagy művészet?

Míg Kínában évszázados hagyománya van a láb kultuszának, Európában még szexuális perverzitásnak számít külön figyelmet szentelni erre a testrészre az ágyban. Pedig köztudott, hogy a talp a rendkívül gazdag érzőideg-ellátása révén az egyik legérzékenyebb erogén zóna is lehet. A láb szerelmesei viszont ne keseredjenek el, örömhír, hogy a lakkozott lábköröm és a lábujjgyűrű is a lábfétisre való fogékonyság egyik jele. Ha pedig a partner kapható egy kis játszadozásra, széles skálán mozog a lábfejek kényeztetésének módja.
Ugyan hazánkban és egész Európában sincs a láb kultuszának évszázados hagyománya, mégsem kiálthatjuk ki üldöznivaló perverziónak. Sőt, már Magyarországon is igen széles kört érint ez a téma, kezdve attól, hogy a láb mindenkinek egy speciális és erogén része, hiszen rengeteg (több mint hetvenezer) idegvégződés található csak a talpakon.
A kínai nők csaknem ugyanolyan örömmel járkáltak brutálisan eltört lábfejükkel a 17-es cipőben, mint az európai nők a szó szerint lélegzetelállító fűzőkben. A kínai férfiak pedig békácskának és aranyliliomnak becézték a pici lábfejeket, a cipőből pedig ittak is. Ugyan a kegyetlen lábzsugorítás mára már a múlté, egyes helyeken ennek a testrésznek különös szerepe van, és igencsak elterjedt szexuális izgalomforrás szerepe is – olyannyira, hogy külön szexuális fetisizmust neveztek el róla: a lábfetisizmust.
A lábfetisizmust sokszor keverik a cipőfetisizmussal, és bár a kettő gyakran együtt jelentkezik, két különböző fétisről van szó. A cipőfetisiszták imádatának tárgya elsősorban nem a láb, hanem a cipő, annak tűsarka, anyaga, tapintása, és – járulékos jelenségként – az abba belefülledt láb szaga. Ezzel szemben a lábfetisiszták kizárólag a lábfejekre koncentrálnak, az összes többi kiegészítő másodlagos. Az öröm forrása széles skálán mozog, mindenki másra kattan: van, aki a tiszta lábakat szereti, van, aki a retkes sarkakat és piszkos körmöket részesíti előnyben, de az sem mindegy egyeseknek, hogy kicsi vagy nagy a talp, kifelé vagy befelé görbülnek a lábujjak.

Mit? Hogyan? Miért?

William Rossi Sex life of foot and shoe című tanulmányában neheztel, amiért ezt a fajta fétist perveznek titulálják – szerinte az embereket egyébként is felizgatja a test minden része, és ideje lenne, ha végre a láb iránti imádatot sem tekintenék abnormálisnak.
Egyből felmerül a kérdés, hogy itthon hogyan állnak ehhez a kérdéshez az emberek? Vegyük csak a legalapvetőbb kiindulópontot: a nők többsége nyáron kifesti a lábkörmeit. Az indok sokféle lehet, de egy bizonyos, hogy a férfiak tekintetét szeretnék a lábukra vonzani, és tudatában sincsen annak, hogy állítólag ez a lábfétisre való fogékonyság egyik jele. A szakavatottak szerint legfőképp azokra a nőkre érdemes külön figyelmet szentelni, akik lábujjgyűrűt viselnek: ezt a következtetést abból vonják le, hogy ha valaki szereti az idegen tárgy érintését, biztosan odavan a kényeztetésért is. Mivel önmaguk számára is hangsúlyos ez a testrész, lehet számítani arra, hogy nem csupán kellemes nekik az érzés, hanem erogén is számukra ez a terület.

Ha már bárki eljut odáig, hogy kezei közé kaparint egy cipőtől megszabadított, általános tisztításon átesett meztelen lábat, nincs mást tenni, mint hogy beavassuk a lábkényeztetés örömeibe. A szűz lábak eleinte csiklandósak, de ez csak a kezdeti beidegződés, percek alatt fel lehet oldani és megtanítani a testet, hogy ez a típusú érintés sem negatív inger. A száj és a nyelvek játéka ezért eleinte legyen lassú, így a csiklandósság hamarosan megszűnik. A nők nagy része rendelkezik kedvenc lábujjakkal, így a kezdeti feszültségek feloldása után figyeljük meg, melyik érintésére reagál hevesebben. Hogy biztonságban érezze magát partnerünk, a legjobb póz erre az, hogy ő az ágyon fekszik, míg a másik a földön térdepelve úgy helyezkedik el, hogy a kényeztetésben részesült az esemény minden részletét szemmel követhesse.
Ha fejberúgás nélkül átvészeltük a lábujjak elleni merényletet, és játszótársunk a bizalmával is megajándékozott, fokozhatjuk az izgalmakat: jöhet a szemek bekötése. A vizuális ellenőrzést ugyan korlátozzuk ezzel, de a partner egyelőre szabadon döntheti el, mikor akarja levenni a kendőt – mindaddig, amíg következő lépésként be nem vonjuk a bondage-t (megkötözést). Ez sokak kedvence, ugyanis a kiszolgáltatott női test sokkal érzékenyebbé válik az ingerekre. Vannak, akik szadomazo elemekkel is tuningolják a hancúrt, kinek mi jön be: szurkálás, csiklandozás, forró viaszozás – az internetet ellepték az olyan videók is, ahol a főszereplő egyszerűen attól indul be, hogy átfutnak a hátán.
Mint a legtöbb fétisnek, a lábfétisnek is van klinikai formája – amikor öröm helyett zavartság, idegesség és stressz jellemzi a személyt, az már inkább egyfajta parafília, az illető segítségre szorul.

Vélemény, hozzászólás?