Élni tudni kell – Style

A legfontosabb, amire komoly hangsúlyt kell fektetni – nem más, mint a modell portfólió! Egy modellt 90%-ban a képanyaga adja el. Nagyon ritka azaz esett, ahol a szerencse, az ismeretség vagy a szimpla kisugárzás elég volna, így itt már nem mindegy kinél csináltatja az ember, milyen típusút és még az is hangsúlyos, hogy mennyiért. Általánosítás, de erre a szakmára nagyon igaz, ami olcsó az nem biztos, hogy minőséges és jó, főleg azért, mert egy portfoliós munkában nem egy szakterület kapcsolódik be, hanem minimum 3-nak kéne, és egyik profi szakember sem dolgozik ingyen. Legelső, hogy itt is nagyon informálódjunk. Legfontosabb tudni, hogy mi is az a portfolió és mit is kéne tartalmaznia. Maga a portfolió a modell munkaeszköze. Ennek segítségével tudja magát eladni vagy felkelteni a megrendelők figyelmét. A portfolió más néven referencia album szakmai boltban kapható, modellalbum, tartalmazza a modell képanyagát, munkáit illetve karakterképeit! Van szabadtéri portfólió, műtermi portfólió, fitness portfólió, ténc portfólió.
Mit is kell tartalmaznia a modell portfoliónak, illetve mire ügyeljünk. Legfontosabb, hogy megkeressük számunkra a megfelelő fotógráfust vagy ügynökséget. Ügyeljünk arra, hogy a portfoliót ne keverjük össze a tesztfotózással, mert sajnos nagyon sok esetben a kezdő modell képanyaga inkább tesztfotó jellegű, ami hátrányosabb helyzetbe hozhatja a profikkal szemben. Apróságokon múlik néha egy-egy munka vagy rosszabb esetben a gyenge minőségű képanyag okozhatja a sikertelenséget is. A portfoliófotózásnál a követezőekre kell ügyelni:
– A személyes kontaktus vagyis a megbeszélés elsődleges a fotózás előtt, hisz nem árt tudni mire is készüljünk fel.
– Forgatókönyv készítés mind a két fél számára előny, hisz tudjuk mit kapunk a pénzünkért illetve a profizmus alapja is sok esetben. Minden esetben legyen jelen a fotózáson profi sminkes, jó esetben stylist illetve fodrász.
– A portfoliófotózás nem fél meg egy órás elfoglaltság, ami egy tesztfotózás időtartama, hanem kihangsúlyozottan fél vagy egy napos munkát jelent. A fotózás célja, hogy a megrendelőknek bemutassuk milyen karaktereket tudunk megszemélyesíteni.
Modell akarok lenni digitális portfóliók, Style magazin: Sziklai Vivien, Müller Bettina, Dopita Adél, Kovács Adrienn, Forrás Brigitta, Nemes Krisztina, Pályi Stefánia, Károlyi Csilla, Dopita Adél, Németh Noémi. Fitness modell portfóliók: Oláh Noémi, Fodor Csilla, Benedek Nikoletta, Domokos Ágota, Suba Krisztina, Demeter Klaudia, Csonka Enikő, Bánkúti Gabriella, Csörgő Adrienn, Czine Szilvia.
Cimkék: Dopita Adél, , , , , , , , , , , , Bánkúti Gabriella, , , , , , , , , .
További bejegyzések a témában: Kezdő és sikeres magyar modellek – Miss Duna szépségverseny – Miss Balaton – Fotómodell szépségverseny – N-Joy modell lányok – Fehérvár szépe – Magyar playmate modellek – Vas népe szépségverseny. Bombázó jelöltek 01 02 03 04 – Modell lányok 27 26 25 24 23 22 21 ( 20 19 18 ) 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1. Nap szépe lányok 6 5 4 3 2 1. Vas népe lányok: 8 7 6 5 4 3 2 1. További modellek itt.