Bírósági ítélet: Cininek elárverezik a vagyonát

ciniKolossy Sándor (48) és Komjáthyné Erzsike (67) ugyanis – akiknek összesen 20 millióval tartozik Zalatnay Sarolta (61) – most várhatóan megkaphatják a pénzüket, hiszen az elsőfokú ítélet szerint elárverezhetik a tavaly januárban lefoglalt ingóságokat. Erre mindeddig azért nem kerülhetett sor, mert Cini és barátai – egyebek mellett Delhusa Gjon – igénypert kezdeményeztek, vagyis azt állították, hogy minden az övék, Zalatnay 2006-os szabadulása után csak használatra kapta tőlük a bútorokat, tévéket, számítógépeket, antik asztalt és bőr ülőgarnitúrát, hatmillió forint értékben. Az énekesnő házát nem foglalhatták le, mert az a lánya nevére került. – Számlákkal, tanúkkal kellett volna bebizonyítani a bíróságnak, hogy igazat állítanak, és nem csupán egy közösen kiagyalt trükkel akarják menteni Zalatnay ingóságait.

Kolossy Sándor és Komjáthy Erzsike ügyvédjükkel: Elsőfokú ítéletben kimondták: az énekesnő barátai Cini megsegítésére létrehozott cége, a Delpro Kft. képtelen volt igazolni a tárgyak tulajdonjogát, ezért a lefoglalt ingóságok árverezése elkerülhetetlen. Emellett az énekesnő barátainak félmilliós költségébe kerül a vesztes per – mondta a károsultak ügyvédje, dr. Szűcs A. Gábor, aki még eldönti ügyfeleivel, hogy tesznek-e jogi lépéseket azokkal szemben, akik megpróbálkoztak Cini tartozásának fedezetéül szolgáló ingóságok kimentésével.
– Azt sem bánom, ha a földön alszik és eszik, alig várom, hogy kiüríttessem a házát – mondta Erzsike.
Mint arról a Blikk korábban már beszámolt, a Zalatnay és társai által okozott összesen 120 milliós kár egyelőre nem térült meg, a 32 károsult továbbra is várja a pénzét. Az énekesnő két évet ült börtönben, és külön polgári per is döntött arról, hogy a kölcsönvett pénzt a bíróság által kiszabott kamatokkal együtt vissza kell fizetnie.

Zalatnay Sarolta állítja: ő semmilyen papírt nem írt alá
– A kft. tulajdona sok minden abból, amit lefoglalt a bíróság. Nem szeretném, ha a cég miattam kerülne bajba, jóban vagyunk, ők adják ki a következő lemezemet. Képtelenségnek tartom, hogy ne tudnák bizonyítani, hiszen láttam a papírokat – mondta az énekes, aki a Blikknek azt is elmondta: a két károsultat 11 évvel ezelőtt már kifizette.
Delhusa Gjon a Blikktől tudta meg, hogy a Delpro Kft., amelyet Cini megsegítésére hozott létre, pert vesztett.
– Nyolc hónapja, ahogy Cini egzisztenciája rendbe jött, kiszálltam a cégből. Bár hétmilliót magam is buktam, nem ez volt fontos, hanem a segítség. Addig is csak a művészeti résszel foglalkoztam. Csak hallottam arról a szép drága konyhabútorról, amilyet még én sem engedhetek meg magamnak. A számla- és pénzügyi dolgokat Zalatnay és a másik két tulajdonos intézte, ők az üzletemberek. Engem nem avattak be az ügyletekbe, az okosok diktálták, hogy mit kell tennem. (Forrás: Blikk)

2 comments on “Bírósági ítélet: Cininek elárverezik a vagyonát

Vélemény, hozzászólás?