A magyar lányok megelőzték a svédeket

A Jégvirág Kupa viadalon részt vett a Székesfehérvári Curling Egylet, amely a juvenilok között a Pingvin, a junioroknál a Black Rose csapatát indította. Ugyancsak Fejér megyeszékhelyét képviselte szenior kategóriában hat ifjú hölgy – Kiss Melinda, Hollósi Fruzsina, Égi Krisztina, Wollein Lilla, Sárközi Bettina, Bencsik Adrienn -, akik a magyar válogatott tagjaiként léptek jégre Miskolcon.
Nos, a Curling Egylet egy ezüst- és egy aranyéremmel tért haza akkor, ha a magyar mezőnyt tekintjük, a junioroknak be kellett érniük a második hellyel, de a kicsik, azaz a juvenilok maguk mögé utasították a hazai csapatokat.
A magyar válogatottnak egy amerikai és egy svéd csapattal kellett megküzdenie. Végül a tengerentúliakat nem, a skandinávokat viszont sikerült megelőzni, ez a második helyet eredményezte. Sárközi Bettina csapatkapitány elégedetten nyugtázta a miskolci verseny történéseit.
– Kissé fáradt volt a csapat, mivel egy héttel korábban Milánóban is versenyeztünk – kezdte a fehérvári hölgy. – Nagyon szerettük volna megmutatni hazai közönség előtt is, hogy egy év alatt mennyit fejlődtünk. Örültem volna, ha sikerül megnyerni a Jégvirág Kupát, de a második hely miatt sem vagyok csalódott, nagy dolog, hogy a svéd együttest megelőztük. Voltak hibák a programunkban, de még másfél hónapunk van a zágrábi világbajnokságig, addig még ezeken javíthatunk. Egy évvel ezelőtt 14. helyen végeztünk a budapesti vb-n, mivel most még nehezebb programmal rukkolunk elő és néhány tag cserélődött a csapatban, így elégedett lennék, ha ezt a pozíciót sikerülne produkálnunk. Azt gondolom, némi esély még az előrelépésre is lehet – írja az FMH.

Vélemény, hozzászólás?