Pápai Gyöngyi már bánja az aktfotókat

Több tucatnyi aktfotó és pár videó került elő Pápai Gyöngyi glamour modellről, akire már az amerikai Playboy is felfigyelt. A modell 18 éves korában vállalta a meztelen képeket, de azóta megbánta, főleg hogy aktfotói több internetes oldalon is fellelhetők. Hiába szeretné jogi útra terelni az ügyet, nincs rá lehetősége, a képek készültekor ugyanis lemondott jogairól.
A CKM áprilisi címlaplányáról, Pápai Gyöngyiről Sheila A, Gigi és Natasha Portman néven több tucat meztelen fotó kering az interneten. Az aktfotókról a 22 éves Pápai Gyöngyi elmondta, hogy ő szerepel a képeken, de hozzátette, szánja-bánja 18 éves fejjel elkövetett meggondolatlanságának eredményét. „Elképzelhető, hogy ezek pornóoldalakon vannak fent, nem tudom, de én maximum aktokat vállaltam. Sosem tagadtam le a képeket, a Fókusznak adott interjúim során is megemlítettem, de végül kivágták” – mondta a Velvetnek Pápai, hozzátéve, körülbelül fél-egy évig foglalkozott aktfotózással.
Lemondott a képmásához fűződő jogairól: „Fiatal voltam, másképp gondolkodtam. Az internetes oldalakon fellelhető képek egy görögországi fotózás alkalmával készültek, körülbelül 20 szettet csináltak. Abban állapodtunk meg, hogy a fotók egyetlen egy fizetős oldalon fognak megjelenni – ehhez képest szétszórták az intereneten” – tudatta Pápai, aki nem tagadja, annak idején anyagi okok miatt döntött úgy, vállalja a meztelen fotókat, amelyekről édesanyját csak később informálta.
A képmással való visszaélést több egykori és jelenlegi playmate is megtapasztalhatta, és erre általában feljelentéssel válaszoltak. Pápai a Velvetnek elmondta, másokkal ellentétben nem terelheti jogi útra az ügyet, annak idején ugyanis aláírt egy szerződést, amiben lemondott a képmáshoz való jogáról. A magát glamour modellként és ingatlanközvetítőként számon tartó Pápai Gyöngyitől megtudtuk, baklövése eddig nem vezetett komolyabb kellemetlenségekhez.
Az amerikai Playboyt nem zavarták az aktok: „Volt olyan kollégám, aki megkérdezte tőlem, hogy valóban engem látott-e, én annyit mondtam, hogy igen, és aztán ennyiben maradt a téma. Nem értek nagyobb atrocitások emiatt – persze azért kaptam egy-két kellemetlen megjegyzést –, de egyébként is úgy gondolom, hogy akik ismernek és szeretnek, nem ez alapján fognak véleményt alkotni rólam.” A glammodell több merészebb felkérést is kapott az aktsorozatok után, de mint mondta, visszanézve már a meztelen fotókat is túlzásnak érezte, ezért úgy döntött, a Playboy-jellegű képeknél nem megy tovább.
A 22 éves modellt nemrég az amerikai Playboy is felfedezte magának, Pápai már alá is írta a szerződést. A lap egyébként tudott Pápai aktfotóiról, de nem zavarta őket. A többi modellhez hasonlóan Pápai is a dubaj-céltábla középpontjává vált, amin ő már meg sem lepődik. „Ki nem vádolnak meg ezzel? Természetesen nem igaz. Nem hiszem, hogy az én életvitelem – kezdve a párkapcsolatommal, folytatva a munkámmal – összeférne azzal a fajta életformával, amit azok a lányok űznek, akik kijárkálnak” – zárta le a pletykákat Pápai Gyöngyi.

Vélemény, hozzászólás?