Gombos Edina: „Tele lett a sajtó a szakításunkkal”

gombos_edinaA Dugám blog ellen lázadó bulvárpinák között volt Gombos Edina. Régi-új arc tűnik fel az egyik női tévécsatornán: az egykor televíziós, azután rá diós műsorvezető most teljesen új oldaláról mutatkozik be. Gombos Edina többek között babázni is fog a műsorban.
Hogyan érintett a Sláger Rádió megszűnése?
Gombos Edina: Már fél évvel korábban próbáltam lelkileg felkészülni a legrosszabbra, arra, hogy elveszik a Slágertől a hullámsávot, mégis összetörtem, amikor ez megtörtént. Nem tudtam felfogni, hogy nem mehetek be többé dolgozni oda, ahová imádtam járni. Sajnáltam azt is, hogy a Sláger-csapat darabokra hullik, szétszélednek a kollégák.
Állítólag a pénzen vesztetek össze Bochkor Gáborékkal, és ezért nem mentél vissza az újrainduló Bumerángba. Ez igaz?
Ezt ők tálalják így. A fő probléma valójában az volt, hogy az új adó annyira el volt foglalva a Boros–Bochkor páros szerződésének kidolgozásával, hogy a csapat töb bi tagjával az utolsó héten próbáltak megegyezni. Nagyon biztosak voltak a dolgukban, mert engem öt nappal az adás indulása előtt kerestek meg. Azt gondolom, hogy egy édesanyát nem lehet ilyen helyzetbe hozni, ennyire gyors döntésre kényszeríteni, arról nem beszélve, hogy a pénz, amit ajánlottak, távol esett az én elképzelésemtől. Ekkor már szerencsére több kecsegtető ajánlatom is volt, jobb feltételekkel csábítottak más rádióba, illetve televízióhoz is. Logikusan ezek közül választottam, és szerintem más is ezt tette volna a helyemben.
Milyen most a viszonyod Bochkorékkal? Igaz, hogy megsértődtek rád?
Őszintén kimondom, amit gondolok. Nem hiszem, hogy érzelmeket váltottam ki belőlük, inkább azért pufogtak, mert ez jól jött az újrainduló műsoruknak. Végül is tele lett a „szakításunkkal” a sajtó, mindenki újra rájuk, a Bumerángra fi gyelt. Ennek köszönhetően persze én is ismét előtérbe kerültem, aminek próbálom a jó oldalát nézni. Nekem is indulnak műsoraim, amiket népszerűsíteni kell!Új női csatornához hívtak.
Miért fogadtad el a felkérést?
A FEM3-on folytathatom a babázást, külső gyártóként saját magazinműsort készíthetek az anyukáknak, kismamáknak. Minden riportot én forgatok, és a támogatók megnyerése is az én feladatom. Emellett kaptam egy nagyszerű talkshow-t, amelyben a vendégeimmel fi nomakat főzünk, és közben érdekes témákról csevegünk, mindenről, ami a nőknek fontos.
Mennyivel kíván nagyobb erőbedobást a tévé a külső szempontjából?
Természetesen a képernyőn csinosnak, frissnek, energikusnak kell lenni, és ezt nem könnyű szülés után, egy kisgyerek mellett megvalósítani. Ugyanakkor három hónapos volt a lányom, amikor visszamentem dolgozni a rádióba, így gyorsan össze kellett kapnom magam. Jól érzem magam a bőrömben, és újra a versenysúlyomnál vagyok.
Jó néhány baba-mama magazin volt már, miért gondolod, hogy a tiédet többen fogják nézni? Milyen plusz lesz benne?
Azzal próbálom egyedivé tenni a műsort, hogy nem stúdióban ülve, előre megírt szövegeket mondok. Teljesen beleásom magam a témába, hiszen magam forgatom a riportokat.
Nem félsz, hogy a műsorod nem hozza meg a várt sikert?
Bármibe is fogunk a mai gazdasági helyzetben, ettől tartani lehet. Ha viszont így állnánk hozzá mindenhez az életben, akkor boldogtalanok lennénk. Nekem az fájna, ha megkötnék a kezemet, nem hagynának alkotni. A rádiózás azért megkíván egyfajta pörgős életet.
Nem fog ez hiányozni?
Nem szakadok el végleg a mikrofontól, csak egy kis szünetet tartok. Kaptam egyébként ajánlatot rádiótól, még azt is megfontolom, sőt ötleteim vannak egy saját rádióműsorra is.
Mit gondol a férjed az új műsorokról, amelyekben szerepelsz majd?
A babáshoz kész magát adni, vagyis amikor egy apa szemszögéből fogom megvilágítani a dolgokat, akkor szívesen közreműködik majd a munkában. A beszélgetős-főzős ötlet pedig azért tetszik neki, mert gyakran néz ilyeneket a latin csatornákon.
Mennyi időd lesz majd a picire a tévé mellett?
Ha a téma úgy kívánja, akkor vele forgatok. Például egyértelmű, hogy a babaúszást, babamasszázst a saját gyerekemen mutatom meg, hiszen közöttünk már nagy az összhang. Amikor nem lesz velem, akkor az apukája vagy a nagyszülők vigyáznak rá, és a bébiszitterünkre is bármikor számíthatok.
Ha esetleg nem jön össze majd a tévé, van elképzelésed, hogy mi lesz utána?
Ennyire nem szaladtam előre gondolatban, mert bízom a sikerben. Azon leszek, hogy a lehető legtöbbet, legjobbat hozzam ki magamból. Mindenhez így állok hozzá, maximalistán és optimistán. Ez eddig működött is, hiszen tizenöt évet „húztam le” már a médiában, feldolgozhatatlan kudarcok nélkül.

2 comments on “Gombos Edina: „Tele lett a sajtó a szakításunkkal”

Vélemény, hozzászólás?